LA RAMADERIA EL HACHA

La Yeguada El Hacha té una antiguitat de 35 anys (1978) en P.R.E. Actualment està ubicada a Raval de Jesús, al Centre Hípic EQUITOR, (Escola d’EQUITACIÓ de TORTOSA).

L’inici de la ramaderia es va realitzar amb eugues de orígens Diosdado, Moreno de la Cova i Escala, i el seu famós semental del ferro de Escala: CÀNTIR II.
Actualment la eugassada té quatre sementals: un tord BRUIXOT XXIII (viznieto de Maroma IV de Guardiola), un castanyer del ferro de Escala MANZANILLO VI, un negre IL.LUSTRE XXII (NIETO FAMÓS XXI i FAMÓS XXIII del ferro de Escala) i un altre alazán Hostaler III (Fill de tot poderós i conegut per ser protagonista de la presentació del nou Seat Ibiza el Cavall “BORDE” i nét de Esplendido de Escala).

 

Actualment la eguada consta amb un total de 30 eugues, 15 tordas, 8 castanyes i 7 negres. El cavall que busca aquesta eguada, ha de ser molt i molt funcional amb noblesa i caràcter propi i que no perdi la bellesa del cavall espanyol d’abans.

Aquesta eugassada no es presenta a molts concursos però tot i així consta amb més de cent trofeus i medalles, rebuts en concursos i exhibicions per tot el país. Tant és així que té cavalls exportats a: França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Portugal i Mèxic, sense comptar els que té repartits per tot l’àmbit nacional.

Scroll al inicio